Karolina Taczanowska

Dr. Karolina Taczanowska je viša istraživačica na Sveučilištu prirodnih resursa i znanosti o životu u Beču, Austrija. Njezina stručnost obuhvaća održivi turizam i planiranje rekreacije na otvorenom, upravljanje posjetiteljima i pametni turizam, među ostalim područjima.

Trenutačno istražuje pitanja kao što su kako se potrebe digitalnog društva mogu pomiriti s prirodom i kako prirodna područja mogu imati koristi od tehnološkog napretka u upravljanju odredištima i posjetiteljima. Karolina Taczanowska autorica je značajnih znanstvenih publikacija i prezentacija, drži predavanja od znanosti do prakse i pruža stručno znanje o ruralnim turističkim destinacijama u alpskoj regiji, Karpatima, kao i suburbanim šumskim područjima u Austriji i srednjoj Europi.

Otvorena je za interdisciplinarnu i transdisciplinarnu suradnju, posebice na sjecištu digitalizacije, turizma utemeljenog na prirodi i tranzicijskih istraživanja. Karolina Taczanowska aktivna je članica međunarodne Inicijative za istraživanje planina, mreže „Znanost za Karpate“, te je nacionalna koordinatorica mreže Tourism and Agriculture Sustainable Alliances (TASA) u okviru Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS).

Link na zapis istraživanja: https://forschung.boku.ac.at/en/researcher/Karolina-Taczanowska-49B389219609BB38

  Predavači - Sve