Klaus Ehrlich

Klaus Ehrlich studirao je ekonomiju - poslovnu administraciju na Sveučilištu u Siegenu (Njemačka) i Sevilli (Španjolska) od 1976. do 1983. godine. Suosnivač je i voditelj nekoliko poduzetničkih udruga povezanih s ruralnim turizmom u Španjolskoj (RAAR, AHRA) od 1991. do 2006. Od 2002. odgovoran je za upravljanje Europskom federacijom ruralnog turizma, trenutno kao glavni tajnik. Uključen je u radne skupine i savjetodavna tijela Europske komisije vezana uz turizam, ruralni razvoj i digitalnu ekonomiju. Koordinator je Pakta za turističke vještine LSP, član ekspertne skupine Transition Pathway for Tourism – T4T Europske komisije.

Profesionalno iskustvo i pozadina odnose se na upravljanje privatnim turističkim trgovačkim organizacijama, zastupanje usluga mikro- i nano turizma i pružanje savjetodavnih usluga za njih. Posvetio se poticanju održivog lokalnog razvoja kroz turizam, angažman i suradnju s lokalnim zajednicama, digitalno gospodarstvo, koncepte strukovnog osposobljavanja, istraživanje i praćenje percepcije kvalitete posjetitelja te razvoj turističkih proizvoda utemeljenih na prirodi ili kulturi.

Općenito odgovoran za organizaciju i sadržaj sedam izdanja Europskog kongresa o ruralnom turizmu www.europeanrtcongress.org od 2003., te konferencija Održivi turizam za ruralni razvoj https://strd2017.org  i http://strd2019.org . Sudjelovanje u radnim skupinama i savjetodavnim tijelima Europske unije kao što su Grupa za civilni dijalog o strateškim planovima i horizontalnim pitanjima CAP-a, Ruralni pakt, Stručna skupina za Direktivu o putnim paketima i T4T, Pakt za turističke vještine LSP i druge ad-hoc grupe. Održava profesionalne kontakte u 25 zemalja, uključujući tranzicijska gospodarstva i gospodarstva u razvoju, što omogućuje korištenje širokog spektra teorijskih i praktičnih iskustava u svim fazama razvoja održivog ruralnog turizma.

  Predavači - Sve