Zagreb, 2. travnja 2024. – U bogatom programu 6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, očekuju nas stručna i znanstvena predavanja, paneli, rasprave, dodjele priznanja za najbolje mlade poljoprivrednike 2024. i prigodna druženja. Od 10. – 13. travnja 2024. godine, hotel Le Meridien Lav u Podstrani bit će centar svijeta za ruralni turizam.

Događaj započinje u srijedu, 10. travnja s dolaskom i prijavom sudionika od 14 sati. Nakon toga, od 17:00 sati na rasporedu je panel u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, pod nazivom: „20 godina članstva u EU – okvir za održiva, digitalna i uključiva ruralna područja“. Moderatorica panela bit će Andrea Čović Vidović, vršiteljica dužnosti voditeljice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Svečano otvaranje 6. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu uslijedit će u 19:00 sati. Više od 300 sudionika iz 20-ak europskih država, uveličat će ovaj događaj. Da večer bude još posebnija, očekuje nas i dodjela nagrada za najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu 2024. Organizatori izbora su hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica  ovog projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčana Glavak i Jutarnji list.

Iz godine u godinu mlade poljoprivrednice i poljoprivrednici razvijaju svoje projekte i unaprjeđuju poljoprivredu, pronalazeći u njoj smisao i poticaj za rad. Njihov odabir pozitivno utječe na cijelo društvo osiguravajući proizvodnju hrane i opstanak ruralnih područja. U tome partnersku podršku mogu pronaći u Vladi Republike Hrvatske, odnosno resornom Ministarstvu poljoprivrede, te Europskoj uniji koja je u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici poseban fokus stavila i na mlade u poljoprivredi. Ponosna sam što se proteklih godina Hrvatska uspjela pozicionirati kao jedna od predvodnica inovacija u poljoprivredi što dokazuje plasman naših predstavnika na EU razini gdje smo imali dva viceprvaka, istaknula je Sunčana Glavak.

Uz promociju mladih hrvatskih poljoprivrednika, cilj ove inicijative je i promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao i dalje se razvijao.

  Press kutak - Sve