Diana Lazar

Diana Lazar istaknuta je osoba u transformaciji moldavskog turističkog sektora, s posebnim fokusom na agroturizam, vinski turizam, iskustvena putovanja, marketing odredišta i kreiranje turističke politike.

S desetljećem iskustva u vođenju razvoja turističkog sektora, trenutno je viša voditeljica turizma i vinarska direktorica u projektu osnaživanja turističkoj konkurentnosti i otpornosti u Moldaviji, koji financira USAID.

Diana Lazar odigrala je ključnu ulogu u savjetovanju o projektnim strategijama koje su značajno povećale priljev turista i poboljšale vidljivost jedinstvene turističke ponude Moldavije. Njezina stručnost u upravljanju opsežnim radnim planovima dovela je do uspješne provedbe dojmljivih marketinških kampanja i strategija razvoja proizvoda, udvostručivši broj malih i srednjih poduzeća u dolaznom turizmu, uključujući B&B, ruralne pansione i vinarije.

Vodila je i projekt uspostavljanja i promicanju prvog turističkog branda Moldavije, čiji je simbol Drvo života, a koji je Moldaviju pozicionirao kao atraktivnu destinaciju za agroturizam i vinski turizam. Kroz njezino vodstvo, kampanja 'Budi naš gost' i razvoj 'Vinskih puteva Moldavije' postavili su mjerilo za iskustvena putovanja i kreativni turizam, pridonoseći integraciji Moldavije u Kulturne rute Vijeća Europe.

Rad dr. Diane Lazar utjelovljuje predanost održivom i inovativnom razvoju turizma, što ju čini istaknutim govornikom na konferencijama o turizmu i razvoju. Predavač je programa turizma i međunarodnog trgovačkog prava na Državnom sveučilištu Moldavije.

  Predavači - Sve